Campings met Lodge of Ecolodge verhuur

Achter kamperen in een ecolodge gaat een vorm van toeristische accommodatie schuil die voldoet aan milieuvriendelijke ecologische criteria.

Het sluit dus aan bij de recente trend van ecotoerisme of zogenaamde verantwoordelijke toerisme. Hoewel er vandaag de dag nog geen officieel keurmerk bestaat, wordt de ecolodge erkend door ecologische keurmerken zoals ecotoerisme of groen toerisme op zowel Europees als nationaal niveau, met als belangrijkste doel de natuur te behoeden voor de impact van toerisme door respect voor de lokale omgeving.

Een ecolodge moet daarom gebouwd zijn met natuurlijke, gezonde en recycleerbare materialen. Het moet energiezuinig zijn, een effectief afvalbeheer hebben (voorbeeldige rehabilitatie van de locatie voor seizoensverhuur bijvoorbeeld) en uiteraard perfect passen in zijn exploitatielocatie.

Onder de term "Eco-lodge" vallen veel verschillende soorten bijzondere accommodaties. Zo kan men er de nieuwste generatie lodges vinden die op een strand zijn geplaatst en aan het einde van elk seizoen worden gedemonteerd, maar ook vaste structuren zoals boomhutten, of semi-verzonken in het hart van een bos, of op palen aan de rand van een meer. Alleen de fantasie van de ontwerpers beperkt hun wens om hun ecolodge zo uniek mogelijk te maken.

Welke camping met ecolodges huren kiezen voor uw vakantie?

Bent u op zoek naar un campings met lodge of ecolodge verhuur voor uw volgende vakantie? Kies uit de 602 campings in onze campingvakantiegids.

Lees meer
Alle campings bekijken

602 Campings met Lodge of Ecolodge verhuur in Frankrijk beschikbaar