Accommodatie voor gehandicapten

Vandaag de dag bieden veel campings voor mensen met een beperkte mobiliteit vakantieverhuur aan voor rolstoelgebruikers.

Toegankelijkheid voor mensen met een beperkte mobiliteit is een verplichting in openbare instellingen, het is dus des te zeldzamer om campings te vinden die niet de moeite hebben genomen om aan de normen voor alle gemeenschappelijke ruimtes zoals sanitair, restaurant, bar, enz. te voldoen.

We moeten daarom de campings prijzen die sterk investeren in verhuur die volledig toegankelijk is voor gehandicapten. Verhuurders hebben deze vraag ook opgemerkt en bieden vaak een rolstoeltoegankelijke stacaravan aan in hun assortiment. Er zijn zelfs caravans beschikbaar die toegankelijk zijn voor gehandicapten en die een rolstoel kunnen herbergen, zodat iedereen kan genieten van een romantisch verblijf voor een weekend of voor meerdere dagen, in een atypische accommodatie!

Een vakantieverhuur voor een persoon in een rolstoel combineert toegankelijkheid met comfort in een vrijetijdsaccommodatie dankzij een ontwerp dat is aangepast aan de specifieke behoeften van de handicap, wat zowel de begeleiders als de persoon met beperkte mobiliteit zal bekoren.

Wat recreatie betreft, zijn er in een camping voor mensen met een beperkte mobiliteit nu direct toegangshellingen voorzien in de nieuwste generatie zwembaden of waterparken. En voor oudere zwembaden of campings met directe toegang tot het strand hebben sommige etablissementen geïnvesteerd in een amfibische rolstoel, zodat mensen met een handicap net als ieder ander van de vreugde van het zwemmen kunnen genieten.

Welke camping heeft aangepaste accommodaties voor mensen met beperkte mobiliteit kiezen voor uw vakantie?

Bent u op zoek naar un accommodatie voor gehandicapten voor uw volgende vakantie? Kies uit de 640 campings in onze campingvakantiegids.

Lees meer
Alle campings bekijken

640 Accommodatie voor gehandicapten in Frankrijk beschikbaar